Ügyfélszolgálat:info@decoronline.hu

5 tipp, amivel otthonosabbá teheti a télikertet

Winter Garden

 

A tél hosszú és szürke lehet, de a télikertnek nem kell annak lennie. A télikertek egyedülálló lehetőséget kínálnak arra, hogy otthonunk kényelmét ötvözzük a természet szépségével, még a leghidegebb hónapokban is. Íme 5 tipp, amelyek segítenek tökéletes téli paradicsomot létrehozni.

 

 Döntse el, mire fogja használni a télikertet

 Fontos átgondolni, milyen célokra szolgál majd a télikert. Lehet a nyugodt olvasás helye, a családi vacsorák helyszíne, vagy akár egy munkahely. A tér tervezésekor fontolja meg a különböző felhasználási lehetőségeket, és rendezze be úgy, hogy az Ön igényeinek és életstílusának megfeleljen.
 

 Válassza ki a télikertekbe ideális növényeket

Rond_voor_website_3 A télikertbe való növények kiválasztásakor fontos figyelembe venni, hogy a növények hogyan viselkednek a téli, hidegebb körülmények között. Válasszon olyan növényeket, amelyek tűrik az alacsonyabb hőmérsékletet és a kevesebb fényt. Például a téli azálea, a ciklámen vagy egyes páfrányfajták ideálisak télikertekhez.

 

  Válasszon megfelelő bútorokat

 A télikertnek pihenésre és relaxációra szánt helynek kell lennie. Válasszon kényelmes bútorokat, amelyek kiegészítik a kert természetes hangulatát. A fa bútor klasszikus és elegáns választás, ami a melegség érzetét kelti. A Bolie vagy az Ethnicraft márka harmonikus színekben és formákban kínál kerti bútorokat. Az interiőrt ajánlott egy kellemes szőnyeggel is kiegészíteni. Szép választás például a dán Bolia márka Zen szőnyege. A Woud márka is kínál kellemes földszínű szőnyegeket. Ha praktikus verziót keres, fontolja meg a Fatboy márka kültéri szőnyegeit, amelyek nagyon könnyen karbantarthatóak.8feuxe2o

 

 Ne féljen a dekorációtól

 philippiA dekoráció egyedi karaktert ad a télikertjének. Télen nem hiányozhat a lámpás. A Philippi lámpásai gyönyörűek. Szükség van puha párnákra és meleg takarókra is, amelyek extra kényelmet biztosítanak a hűvösebb estéken. A tűz szerelmeseinek beltéri kandallót vagy asztali kandallót ajánlunk a német Hoefats márkától. Ha inkabb a víz elemének híve, akkor egy Philippi szökőkút kellemes hangulatot teremt. Ne feledkezzen meg a gyertyatartókról, képekről vagy természetes motívumokkal díszített szobrokról sem, amelyek teljessé tehetik az összhatást.

 

 57995_zen-koberec--vice-variant-boliaHasználjon modern technológiákat

 
Ne féljen beépíteni a modern technológiákat a télikertbe. Az intelligens termosztátok lehetővé teszik a hőmérséklet szükség szerinti szabályozását, míg az automatizált öntözőrendszerek gondoskodnak a növények megfelelő öntözéséről. A Hobby Flowers ültetvények gyönyörűen mutatnak a belső térben, és ugyanilyen stílusú paddal vagy puffal is párosíthatók. Szereted a virágokat a falakon? A Pottery Pots fali ültetők különböző formákban és színekben ideálisak a télikertbe.

 

A télikert az a hely, ahol a természet szépsége és az otthon kényelme találkozik. Egy hely, ahol elmenekülhet a mindennapi gondok elől és feltöltődhet. A megfelelő kialakítással és gondos tervezéssel a személyes menedékhelyévé válhat, amelyet egész évben szeretni fog. A télikert tervezése az esztétikum és a funkcionalitás közötti egyensúly megtalálásáról szól, és egy olyan tér kialakításáról, amely nemcsak télen, hanem minden évszakban örömet és kényelmet nyújt Önnek és családjának.