Ügyfélszolgálat:info@decoronline.hu

Mi kell egy kisiskolás szobájába

bean bag

Az iskoláskorba lépés fontos mérföldkő a gyerekek életében. Elérkezik az idő, amikor kialakulnak a tanulási szokásaik, a szobájuknak pedig ezt a növekedést támogatnia kell. A szoba berendezése alapos tervezést igényel, hogy a tér ne csak kellemes és szórakoztató legyen, hanem praktikus és jól működő tér is, amely a tanulást segíti. Nézzünk meg néhány kulcsmotívumot, melyekre érdemes odafigyelni.  

  

 Tanulósarok kialakítása

Minden iskolásnak szüksége van egy helyre a tanuláshoz. Alakítson ki  kényelmes tanulósarkot íróasztallal, mely elég nagy az iskolaeszközöknek és a könyveknek. Figyelemreméltó darab a dizájn szempontjából is a dán Ethnicraft márka asztala. Győződjön meg róla, hogy a szoba ezen része megfelelően meg van világítva és a lehető legkevesebb a zavaró elem vagy zaj.

stul ethnicraft

 

 Tárolóhelyek

A gyerekek ebben az életkorban általában hajlamosak mindenfélét gyűjteni, könyveket, iskolaszereket, játékokat. Készüljön fel, és tevezzen a szobába elegendő tárolóhelyet, polcok, fiókok, rendezők segítségével, hogy a szoba rendes és rendezett lehessen.

A fiatalabb gyerekeket jól motiválják a rendrakáshoz a Lego márka polcai, tárolódobozai és fogasai.

lego police dve

 

 Kényelmes és biztonságos bútorok

Válasszon olyan bútort, mely a gyermek korának megfelelő, és amely biztonságos és könnyen elérhető a gyerek számára is. Az ágy, a szék és  többi bútor is legyen stabil és ne legyenek éles sarkai, élei.

alessi stoličky

 

 Játszóhely

Még ha fontos is a tanulásra koncentrálni, nem feledkezhetünk meg a játékról. Hagyjon elegendő szabad helyet a játéknak, vagy mérlegelje, hogy kifejezetten a játéknak kialakított helyeket is kialakítson, amennyiben ezt a terek megengedik.

 

 Világítás

A jó megvilágítás kulcsfontosságú, főleg a tanulósarokban. Fontolja meg a természetes fény és a minőségi mesterséges fény kombinációját. Szép és játékos megvilágítást kínál a Brokis márka a Memory lufikollekcióval. Kisebb asztali lámpákat az Eva Solo-nál talál, melyek között feltölthető, akkumulátoros és vezeték nélküli modellek is vannak.

Brokis_MEMORY_PC881_PC879_PC880__PH10228_©_Martin_Chum-2048x1024

 

 Személyes Érintés

Engedje, hogy a gyerekek maguk válasszanak színeket, tapétát, vagy más dekorációt, mely az ő személyiségüket tükrözi. Ez segít nekik abban, hogy a szobában jobban otthon érezhessék magukat és támogatja  a kreativitásukat. Ideális, ha ki tud alakítani a szobában egy kis relaxációs zugot.   Erre a célra a kedvencek közé tartoznak a Fatboy márka babzsákjai. A pihenősarokba remekül beleillik a Lexon kis hordozható hangfala is.

fatboy dva

 

 Flexibilis és növekedő dizájn

Emlékezzen rá, a gyerekek gyorsan nőnek. Olyan bútort és dekorációt válasszon, mely együtt növekedhet gyermekével, könnyű a változó igényekhez és érdeklődéshez alakítani.

 

 Végszó

A kisiskolások szobájának berendezése izgalmas feladat, mely rengeteg lehetőséget kínál a szórakozásra és a kreativitásra. Alakítson ki egy teret, melyben a hangsúly a funkción, a kényelmen és a személyes jellegen van, és a gyermeke boldogan tartózkodik majd, ahol támogatva érzi magát és motivált lesz mind a tanuláshoz, mind a játékhoz.