Ügyfélszolgálat:info@decoronline.hu

98 % nátrium-klorid és további 2 % ásványi anyag

A só (pontosabban a benne lévő nátriumfontos szerepet játszik az emberi test megannyi biológiai folyamatában. Nélkülözhetetlen a megfelelő vízháztartáshoz, az idegrendszer vagy az izmok tevékenységéhez, nélküle testünk egyetlen sejtje sem tud megfelelően működni.

ab

A rózsaszín himalájai sónak csodás hatást tulajdonítanak az emberi élet majdnem minden területén: állítólag egészséget, szépséget, sikert és lelki kiegyensúlyozottságot hordoz magával. A simára csiszolt rögöket masszázshoz, speciálisan vágott darabjait gyertyatartónak használják, finomra őrölt szemcséit pedig a kozmetikumokban találjuk meg. A konyában leggyakrabban nagyobb kristályokkal találkozhatunk, amelyek az étel ízesítésére szolgálnak, vagy só táblák-kal, amelyek ahogy az étel elkészítésére, úgy a felszolgálására is alkalmasak. Himalájai sóbánya a világon csak néhány helyen lelhető fel. A legtöbb Európában, USA-ban vagy Ázsiában forgalomba hozott rózsaszín sót Pakisztánban, a Himalája lábánál található sóbányákban bányásszák, ősi óceánok elpárolgott vizének helyén. Ez a kősó igen öreg, amelyet a himalájai őslakosok is évszázadok óta használnak a hús és a hal tartósítására.

A himalájai só gyönyörű színét a benne található 84 ásványi anyagnak és nyomelemnek köszönheti, mint amilyenek például a kálium, a foszfor, az ozmium, a lítium réz, a bróm és mindenekelőtt a vas-oxid. A sót kézi eszközökkel, hagyományos módon bányásszák, ennek köszönhetően a lelőhelyek mindig stabilak maradnak és minden esetben csak 50 % -ban merülnek ki. A rózsaszín himalájai sót kémiai úton nem kezelik semmivel, rendszerint nagyobb darabokban kerül forgalmazásba, ezért nem is tartalmaz semmilyen adalékanyagot, az üzletekbe vagy egyenesen az otthonunkba a saját, természetes formájában kerül. Kedveltsége az utóbbi években felszökött, nem csak tápanyag értéke, hanem vonzó megjelenése miatt is. A színes kristályok, amelyekről az illatos steak-re hullanak a rózsaszín különböző árnyalataiban játszó szemcsék, ellenállhatatlanok. Engedje, hogy Önt is megihlesse a Rivsalt márka, mely értékes alapanyagokat használ ötletesen és elegánsan. Gazdagítsa konyháját minőségi ízesítő anyagokkal és egyben egy esztétikus elemmel.