Ügyfélszolgálat:info@decoronline.hu

Az új (nyári) szerelmeink: Ethnicraft és a MacKenzie-Childs!

Mindig tartogatunk Önöknek valami újdonságot a webshopba, de ezekbe a márkákba az első látásra beleszerettünk. A belga Ethnicraft és az amerikai MacKenzie-Childs ugyanis a kézi munkára és dizájnra alapoz, amit csak úgy nem lehet üsszetéveszteni valami mással, valamint a minőségre, melynek még a gyerekeink is örülni fognak. Szeretné a Ön is megismerni az új LOVE BRANDS-eket közelebbről?

 

ethnicraftEthnicraft: A fenntarthatóság és a non-konformitás ünneplése, mely egy egyszerű dizájn e-shopnak indult

A belga Ethnicraft eleninte egyáltalán nem akart saját dizájnt produkálni, vagy hangos dizájnerekkel együttműködni szerte a világon. Egyszerűen csak huszonöt évvel ezelőtt két barát, Benoit Loos és Philippe Delaisse indonéziai körútjukon belszerettek a helyi mesterek ügyességébe, és eldöntötték, hogy indőnként csinálnak náluk egy nagybevásárlást, hogy ezt az egyedi árut elhozhassák egy hajókonténerben Antwerpenbe.

Csakhogy egy konténer hamarosan kevésnek bizonyult, a kereslet egyre nőtt a tiszta alkotói tárgyak, eredeti darabok iránt, melyből nincs még egy. Ekkor az e-shop műteremmé vált, saját tervezőcsapattal, akik szoros együttműködésben dolgoznak az eredeti indonéz faragókkal és asztalosokkal, mert Benoit Loos és Philippe Delaisse továbbra is bíztak az ő becsületes munkájukban, melynek alapjai az ősök többszázéves tapasztalatain nyugszanak. Ez az együttműködés a márkának mind a mai napig kifizetődő. (Csak csatlakozott még hozzájuk néhány műhely, például Szerbiából is!)


Az alap a remek emberek és a tökéletes alapanyag
Az Ethnicraft mindig az egyszerűségre fogad, a mesterségekre támaszkodik, hagyományból eredeztet, de támogatja az új szemszögeket is, mellyel az együttműködő dizájnerek érkeznek. Közéjk tartozik például 
Alain van Havre is, a dinamikus dizájn nagy szerelmese, akinek szenvedélye a zene vagy a mozgás ihlette tárgyak. Itt van még Jacques Deneef, festő, művész és dizájner, aki hisz abban is, hogy a régi dolgoknak is lehet új funkciót találni. Nathan Yong ragszkodik a minimalizmushoz és a vizuális könnyedséghez. A szépséges Dawn Sweitzer vesszőparipája a formák szabadsága és féktelensége, Carlo Massoud pedig minden porcikájában kozmopolita, aki megállás nélkül figyelmeztet a környezetvédelmi kérdésekre. Szerintünk már ebből is lehet érezni az erőt, amely az Ethnicraftban rejlik!

Kollekcióink vissza-visszatérnek ahhoz az origóhoz, melyról azt tartjuk, hogy jó dizájn: olyan darabok, melyek tele vannak karakterrel, minőségi anyagból készültek, és szépen öregednek," mondják az Ethnicraft alapítói. Ezért is a fa az egyik legtipikusabb alapanyaguk - mellékesen csak olyan, mely fenntartható és felelősségteljes erdőgazdálkodásból származik. Mahagónifa, tikfa, tölgyfa. Masszív fa, ellenálló, de elragadóan gyönyörű és képlékeny is, melyet elképsztő termékekbe öntöttek, és amelynek egyetlen célja, hogy Ön az otthonában valóban otthon érezhesse magát. Különlegesen, otthonosan és komfortosan.

Mi az, ami a legjobban megnyerte a szívünket az Ethnicrafttól? Talán a tökéletes kültéri kanapé Teak Jack és a kubizmusillatú de valójában jávai Black Striped Bowl mahagónifából. Mi fogja megfogni Önt? Válasszon INNEN, van elég. Tálak, tálkák, komódok, lenyűgöző ágyak... Bajban lesz, ha csak egy dolgot tenne a kosárba! 

 

mackMacKenzie-Childs: Mintarobbanás és festői dizájnoptimizmus az Ön otthonának

A MacKenzie-Childs gyár sem arra született, hogy meghódítsa a világot és a lábai előtt heverjen majdnem minden kontinens, de mégis pont ezt csinálja sajátos stílusával közel 40 éve!

A gyárat a kezdetektól fogva Aurora városában találjuk, New York államban, de az eredeti pincehelységből, mely egy ódivatú leányiskola előkészítője volt, és ahol 1983-ban Victoria és Richard MacKenzie-Childs különös kerémiái, üvegei, zománcos edényei, de bútorai is születtek, már elköltözött. Néhány méterrel arrébb. Egy fantasztikus farmra, amely teljes egészében az otthoni kényelem jegyében úszik és ingyenesen látogatható a nagyközönség számára, valamint készen áll arra, hogy a helyi márkaboltban kielégítse a vásárlási szenvedélyt. Egy igazi amerikai farm, kanyargós ösvényekkel, kerítéssel, házi süteménnyel, gyönyörű kerttel, marhákkal, kacsákkal... és a Cayuga tó látványával fűszerezve. A festői szépségbe szó szerint lépten-nyomon beleütközik az ember. Pont ez sugárzik a kézi készítésű MacKenzie-Childs termékekből is.

Poétika minden edényben és bútorban
„A tányéroktól a virágcserepekig, a teáskannáktól a tálakig, a MacKenzie-Childs tervezői az egyéniségeknek élnek. Minden darab, melyet a mestereink készítenek, magában hordozza a váratlanság adta örömet. Rétegről rétegre applikáljuk a művészetet, kézi munkával, így minden centiméter a mi karakterünket fémjelzi. Ez teszi az összes MacKenzie-Childs teremtményt egyedivé. Minden kézzel készített darabnak megvan a maga egyéni aláírása, mely egyik másikkal sem azonos; ez a szépség a mi kerámiáinkban és lakáskiegészítőinkben“ mondják a márka alapítói a weblapjukon.

Való igaz, hogy már attól kedvet kap az ember repülőre ülni, hogy a weblapjukat nézegeti, hogy a márkát a saját szemével láthassa. Elgyönyörködni a virágos mintákban, a sokféle árnyalatú kockás "sakktáblán", mohón kézbe venni egy törékenynek látszó majolikát (ahogy néha a zománcedényeket nevezik), megnézni a MacKenzie-Childs művészeit munka közben, ahogy készítik ecsetvonásról ecsetvonásra például az Ön új  teáskannáját. Vagy… kekszesdobozát? Vagy… tálkáját, amelybe kedvenc aszalt gyümölcsit szórja majd egy kis nassolásra, esetleg a házi kovászt hagyja felfutni? Ezt már Önre bízzuk.

A mi MacKenzie-Childs alapkínálatunkat ITT találja. Ha pedig valamit nem talál meg nálunk, írjon nyugodtan. Szívesen megrendeljük Önnek.