Ügyfélszolgálat:info@decoronline.hu

A Philippi dizájn díjai - 2. rész

Jan Philippineve és márkája már húsz éve híres, és mindenekelőtt egyedi dizájnt jelent. A Philippi márkanév ege alatt alkotó dizájnerek munkájának minőségéről a márka által elnyert számos díj mindent elmond. A mai bejegyzésünkben folytatjuk a legjelentősebb díjak bemutatását, amelyekkel a Philippi márka büszkélkedik.

iF Product Design Award

Az iF Product Design Award díjat 1953 óta ítélik meg, presztízse az Industrie Forum Design aktuális vezetésétől függ. A díj a konkrét termékekre és azok dizájnjára fókuszál. A díj gyökerei Hannoverből erednek, koncepciója leginkább az aktív igyekezet, hogy az egész világban elterjessze és megtartsa a dizájn ismeretét. Egy nagyon értékes díjról van szó, így a márkák, amelyek ennek elnyerésével büszkélkedhetnek, a legkeresettebb márkák közé tartoznak az egész világon. Az iF Desing díj a legrangosabb mind a dizájn, mind a piac szemszögéből.

CASCARA1

Néhány példa a nálunk megtalálható Philippi termékek közül, amelyek elnyerték a rangos iF díjat:

A 2014-es évben a díjat a Cascara dizájnos diótál nyerte. Ezt az eredeti tálat szabadalmaztatták is – U.S. Patent Nr. 7,428,864.

  • 2012-ben az iF Product Design Award díjat az ORBIT asztali óra nyerte, amelyet Andreas Ostwald tervezett.
  • A 2012-es év a Philippi márkának jó év volt. Ugyanezen díjat elnyerte a BOW luxus asztali gyertyatartó, melyet szintén Andreas Oswald professzor tervezett.
  • 2010-ben a WAVE sajtkés-készlet nyert díjat.
  • Legelőször 1998-ban nyert iF díjat a Philippi márka, mégpedig a LOOP kulcstartóért. Érdemes megemlíteni, hogy a kulcstartó 18 éve tartja magát a piacon. Ennek az elismert dizájnnak alkotója Peter Kroehl.

Talán észrevette, hogy nem kevés érdeme van a díjak elnyerésében Andreas Oswald professzornak, a német dizájnvilág ikonjának. Az általa tervezett dizájnos ORBIT óráról, már előző bejegyzésünkben is írtunk.

BOWAWARD

Interrior Innovation Award

Az Interior Innovation Award díjat 9 kategóriára osztják, amelyekben a bútoroktól elkezdve a lakáskiegészítőkön át a dekorációig mindenféle dizájnos terméket megtalálunk. A kritériumok közé tartozik itt legfőképpen az ergonómia, a tartósság az esztétika és az innováció. Az Interrior Innovation Award egy a világ legrangosabb dizájn díjai közül, a Philippi pedig 2011-ben a számlájára írhatta, a jól ismert Andreas Oswald professzornak köszönhetően. Ezt a díjat is elnyerte az Orbit óra.

Red Dot Product Design Award

Ismeri ezt a híres versenyt, amelyen néhány évvel ezelőtt a cseh Škoda autómobil is díjat nyert? A Red Dot Product Design 1955 óta létezik, a Design Zentrum Nordheim Westfalen osztja ki. Ez a díj a csúcsdizájn értékelője nagyvilági szinten, bíráit a leghíresebb szakemberek és dizájnerek alkotják az egész világról. A verseny így nagy objektivitással tekint a résztvevőkre és régóta a legmagasabb rangon fut. A képzeletbeli pirospontért a dizájnerek 19 kategóriában versenyeznek. Tavalyelőtt ezt a sokat jelentő díjat a Philippi Cascara tálja elnyerte, 1998-ban pedig a Peter Kroehl tervezte Loop kulcstartó is birtokolta.

Mit gondol, beszerezne Ön is otthonába, vagy irodájába egy darabot a nagyvilági dizájnból? A Philippi márkával ez könnyen megy!