Ügyfélszolgálat:info@decoronline.hu

7 lépés a kert rendezéséhez

A tavasz az ideális időszak arra, hogy a kert életre keljen és kellemes hely legyen a pihenésre és a barátokkal, családdal való találkozásra. Ahhoz, hogy a kertje teljes pompájában ragyogjon, fontos odafigyelni nemcsak a növényekre, hanem a kerti bútorok kiválasztására és elrendezésére is. A következő cikkben megvizsgáljuk, hogyan rendezzük be a tavaszi kertet és válasszuk ki a megfelelő kerti bútorokat.

Obrázek1

 

  1. A kert ébredése

A tavasz a megújulás szimbóluma. Kezdje azzal, hogy eltávolítja a tél maradványait – takarítsa ki az ágyásokat, távolítsa el a száraz leveleket és a növények elhalt részeit. Gondozza a gyepet vertikutálással és trágyázással, hogy a lehető legjobb kezdetet biztosítsa az új szezonnak.

 

  1. Növényválasztás

Válasszon olyan növényeket, amelyek tavasszal a legjobban mutatnak. A tulipánok, nárciszok, tavaszi krókuszok vagy szellőrózsák lenyűgöző színekkel töltik meg a kertet. Ha nem akarja őket földbe ültetni, a virágtartók szép alternatívát jelentenek. A Pottery Pots széles választékot kínál alacsony és magas virágtartókból. A falra szerelhető virágtartók is gyönyörűek, és ideálisak erkélyekre vagy kisebb teraszokra.

2

 

  1. Kerti bútorok

A kényelmes és funkcionális kültéri hely kialakításának kulcsa a megfelelő kerti bútorok kiválasztása. Fektessen bele a minőségi bútorokba, amelyek ellenállnak a változékony tavaszi időjárásnak. A teakfa, az alumínium vagy a minőségi műanyag népszerű anyagok a tartósságuk és könnyű karbantarthatóságuk miatt. Gyönyörű kültéri teakfa bútorokat szerezhet be az Ethnicrafttól. A Kartell új kínálatában megtalálhatóak a fém bútorok is. Ha valami „puhábbat” keres, ajánlhatjuk a Blomus pihenőágyait.

3

 

  1. Relaxációs sarok

Alakítson ki egy pihenősarkot a kertben – lehet ez egy függőágy a fák között, egy kényelmes kerti nyugágy (Blomus vagy Fatboy) vagy egy szék garnitúra lábtartókkal (Ethnicraft). Ne felejtse el a párnákat és takarókat a hűvösebb tavaszi estékre. A Fatboy meleg takarókat is kínál. Puhák és akár kabátként is magára veheti őket. Több órán keresztül melegen tartanak. A Cosi és a Fatboy természetes színű melegítő párnákat kínál, amelyek moshatóak és órákig melegítik Önt.

4

 

  1. Étkező sarok

Ha szeret kint enni, rendezzen be egy étkezősarkot a kertben. Egy robosztus étkezőasztal elegendő szezonális ülőhellyel tökéletes helyet biztosít a tavaszi brunchhoz vagy egy esti grillezéshez a barátokkal.

5

 

  1. Színharmonia

Bútorok és kiegészítők választásakor ügyeljen a környező növényekkel és kerti elemekkel való színharmoniára. A pasztell árnyalatok kiegészítik a tavaszi virágokat, míg a természetes anyagok, mint a fa vagy a rattan kiemelik a környezet természetes jellegét.

 

  1. Világítás

A diszkrét világítás meghosszabbítja az időt, amit tavaszi kertjében tölthet a naplemente után. A napelemes lámpák (Eva Solo vagy Fatboy), a kültéri asztali kandallók (Philippi vagy Hofats) vagy a kültéri lámpások (Edzard vagy Philippi) jó hangulatot teremtenek, miközben elegendő világítást biztosítanak.

6